myTaste.se

Take me to the luxury jungle

 
Som jag tjatar om mitt kommande hus, men alltså är det något jag då kommer att bränna mer pengar på då (mer än jag redan gör) så är det inredning! Det ska vara lyx, lyxigt, lyxigare, lyxigast! Just nu har jag släppt den där vita och silvriga inredningen. Jag vet inte om det är för att det är höst nu eller vad det beror på men jag vill gärna att det ska vara lite mörkt och murrigt! Kanske att toaletten ska få bli min murriga hörna. Köket är det franska lantliga, vardagsrummet är det ljusa grå/silver/vita och toaletten är min svart/grå/bruna lilla vrå. Skulle vilja hitta nå riktigt mörka underbara handdukar som ger mitt lilla badrum det där lilla extra. 
 
Visste jag inte bättre så skulle jag ha köpt mig mitt egna hus nu, men det får vänta så länge....
Inredning - Inspiration

Pippi Långstrump & Negerkung

Men vad är det frågan om? Alltså jag fattar inte, vad är det för ekorrar som sitter på SVT?! Är det samma personer som bestämde att den mörkhyade dockan i Tomteverkstan skulle klippas bort? Jag får något åt nerverna snart av detta lättkränkta Sverige. Imorse satt det en panel på Tv4's nyhetsmorgon och en utav dem var en plingplong-kines. Jo just det en kines, en sån med ögon och som kommer från Kina. Jag tittade med avsmak, för denna lilla stackars kines (han har säkert ett namn, men det la jag inte på minnet) hade en stor ful offerkofta på sig. Och det var ju så synd om honom, att han blev kallad för pling plong-kines när han var mindre. Herregud, det hade han ju för fan blivit kallad även fast Pippis farsa inte var negerkung. Det var inte det som var problemet och jag fattade inte vad han gjorde där. Han hade ingenting vettigt alls att tillägga i denna diskussion. Men tydligen så säger väl Pippi något om en pling plong-kines, så det var väl kanske därför han satt där. För alla negerkungar har väl tappat bort sig själv på de sju haven. 
 
Alltså det är ungar vi snackar om här och det är Pippi Långstrump. Ni vet bruden som bor själv i ett hus som är målat i alla möjliga omöjliga färger, hon som sover med fötterna på huvudkudden, hon som kan bära sin häst, hon är kompis med en apa och har inte-bli-stor-piller i köksskåpet, samt ett sockerdricksträd på gården. Hon surrar om snus och är ohyffsad mot de vuxna. Men är det något som hon gör fel så är det att hon säger att hennes pappa är negerkung och det ska klippas bort! Alltså jag älskade Pippi när jag var liten och det gör jag fortfarande. Och jag kommer ens knappt ihåg att hennes farsa var negerkung. Alltså snart kan vi inte säga eller göra något i detta land för vi klampar alltid någon på tårna!! Alltid! Gör man si, ja då är man helt rubbad i huvudet och gör man åt andra hållet ja då är man rasist!! Ingenting är bra! Jag tolkar inte ordet negerkung som något nervärderande, men jag förstår att det finns människor som gör det (med all rätt) och jag tror att Astrid Lindgren använde det ordet för att beskriva något exotiskt. Att Pippis pappa var ute på de sju haven och levde lattjo lajban. Och borde man inte sluta visa Pippi helt och hållet, för ska vi vara krass så bor ju Pippi själv och hennes pappa har ju lämnat henne själv i Sverige? Det är bara så töntigt alltihopa så jag tror jag får något åt nerverna. Kan vi inte bara ta alla Astrid Lindgrens figurer för vad det är? Tydligen så visste man väl inte bättre förr och det var ett begrepp som användes då för att beskriva det där exotiska? Eller är jag helt fel ute? 
 
Jag är så himla trött på att vi ska gå tillbaka i tiden och förändra saker som var bra då så att det passar in i denna lättkränkta värld vi lever i nu. Det som var då var då, nu är nu. Och tydligen så fanns det väl negerkungar då, det gör det inte nu. Det är väl kanske det vi ska lära våra barn att förr i tiden så användes det begrepp som idag inte alls passar in i vårt samhälle och sedan så kan man väl berätta historien om det. Istället för att bara lägga locket på allt som har hänt förr och låtsas som att det regnar och allt är frid och fröjd! 
 
Lägg ner tiden på något annat än att sitta och leta efter massa små skitsaker som var förr. Vi är väl klokare nu? Eller ska vi behöva gå tillbaka och radera historia? För kan man göra så är det mycket jag skulle vilja radera i mitt liv. 
 
#lättkränktasverige
Pippi Långstrump

jag älskar mitt jobb

Jag är en lyckost som trivs så bra på mitt fantastiska arbete och det här är ändå bara början! Idag när jag åkte ut till kund för att arbeta på förmiddagen så möts jag av pompa och ståt och människor som ropar "Där är hon ju, vår Snygg-Sandra". "Äntligen är hon här!". Jag får en sådan värme i kroppen av dessa underbara mottaganden en härlig höstmorgon, tänk om alla kunde få ha det så när de kommer till sitt jobb. Det är underbart, och självklart så kan väl inte dagen bli annat än bra. Ja jag fick det bäst! Dessutom blev jag bjuden på gofika med gobulle imorse!

 
 
Min nya tröja från H&M invigde jag idag, hatar ju min rygg mer än allt annat men nu ska jag sluta med allt hat och börja älska den! Och det gör man väl bäst genom att framhäva den? Är väldigt nöjd med mina sköna tröja med drapering bak. Färgen är underbar och passar nu i höst. 
 
Är nu tillbaka till kontoret och har tagit en andningspaus, var dum och slängde i mig lunchen hemma innan jag åkte till kontoret. Mat ska inte slängas i och jag behöver ju för farao inte stressa! Dumheter och så onödigt! 
 
Nu ska jag sitta med avstämmningar de sista timmarna innan jag ska ut till Anne-Marie för att kalasa henne på hennes 40 års-dag. Ikväll är det pole dance och idag efter dansen så ska jag slå till på en solning. Och imorgonbitti så ska jag försöka ta mig upp på en springtur, sängen var alldeles för skön imorse och jag låg alldeles för länge och drömde mig bort inatt. "The best is yet to come"... och trots att allt är som det är så är jag lycklig, är inte det ett tecken på att man har kommit långt i sig själv? Att jag kan vara lycklig trots att jag inte har allt som jag önskar här i världen? Jag har själva grunden i mig redan och allt kommer bara att bli bättre. <3 Det är en härlig känsla att varje pusselbit läggs på plats sakta och långsamt. Och jag behöver inte oroa mig för att det som är komplicerat för det är inte meningen, det ska vara enkelt. Magen har alla svar <3
 
NU: Back to work! 
 
Puss på er! Och jag måste säga att ni var nå dåliga frågeställare men jag anade att ni skulle vara det, ni vet ju det mesta om mig redan ;)