myTaste.se

Padebure

Hello boys & girls! 

Har dansat mina två danspass idag plus promenad på det, är lika med kurrande mage just nu. Ska nöja mig med en liter vatten och sömn. Imorgon är det en stor dag. Första morgonwalken går av stapeln imorgonbitti. Heja mig...

Måste bara flika in att old school-hip hoppen INTE var att leka med. Har skuttat så mycket så jag tror benen har slagit knut på sig själv. Och sedan har vi latinon, den där padebure kan ju bara gå och dö....ni som inte vet vad padebure är kan googla. Det är ett danssteg från satan som går jättebra att göra i slow motion men när det går snabbt får benen tunghäfta fast i benen, lixom. Det går inte. Men det brukar lossna efter ett tag...hmpf

Nu ska jag ta en dusch, bädda rent i sängen och sova. Vi hörs imorgon :) 
Kyckling I Ugn Med Tomat, Citron & Dragon

En sak jag aldrig förstår hur min mat kan smaka så bra, speciellt inte när jag bara freestylar. Idag blev det kyckling i ugn med tomat, citron & dragon. Här kommer receptet medans jag har det nu i huvudet: 

1 kg kycklingfilé 
3 tomater, jag hade plommontomater
2 citroner
3 vitlöksklyftor 
Dragon 
Salt & Peppar
Olivolja


Dela kycklingfilén i mindre delar. Jag delar en filé i två. Bryn kycklingen i en stekpanna så den får lite färg och yta. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form. 

Skär tomaterna i klyftor. Lägg dessa i formen med kycklingen. Krama över saften från en citron över kycklingen och tomaterna. Krossa tre vitlöksklyftor och lägg i formen. Dela den andra citronen i skivor och lägg i formen. Strö över dragon. Salt och peppra, ringla över lite olivolja, skjutsa in ugnen i 30 minuter på 225 grader. Ingen sås behövs egentligen eftersom det blir sky i formen. Men jag hade tzatziki kvar hemma som jag hade till. Jag kokade råris och serverade till. Supergott att mojsa ihop allt och skära kycklingen i mindre bitar och blanda med riset. Om nom nom!!

Tror även att denna rätt är ganska kalorisnål, ingen grädde och smör eller annat tjafs! Bara gott och clean eating! :) 


Happy Clappy

Lycka är att sluta när det är ljust, komma hem och ta en PW...Nu blir det käk innan jag ska gå till kvällens två danspass. Latino och Hip hop står på dansmenyn och på matmenyn står det kyckling i ugn med dragon och citron 🌿🍋

Imorgon är det första mars och nu ska vi kicka igång vinterkroppen! 👊🏼 


Min lilla experimentperson har tappat två centimeter i midjan på en vecka efter mitt upplägg. Hur bra? Hon är så sjukt duktig min lilla kicka :) 

Måndag

Huvudvärk idag. Igen. Tror allt sitter i nacken, axlarna. Måste nog boka in mig på en tid till naprapaten. För att gå med huvudvärk funkar inte. Jag är beroende av ett fungerande huvud och mjuk rygg. Har en triggerpunkt vid höger skulderblad som ställer till det. Ibland domnar armen och tror min huvudvärk kommer från just denna jävla punkt.Tog en lugn morgon hemma innan jag begav mig till kontoret.
 
 
Har fakturerat idag, bokat in mig på skatteträff och idag kickade min matte-kurs igång. Har anmält mig till det nationella provet och bokat in alla inlämningstider. Skönt att jag är ledig nästan hela nästa vecka. Då blir det slalom och matteplugg varvat med en och annan öl. Hö hö. 
 
 
Får dödsångest när jag ser alla formler, funderar på vad fan jag har gett mig in på. Men det går nog bra. Ska upp på vinden sedan och leta fram den där trötta matteboken. Men innan dess ska jag ut i solen :) 
 
Ha en fin måndag!